Uutiset

Uutislistaukseen

Seurakuntien Yhteyspäivät viidettätoista kertaa Lapinlahdella

Yhteyspäivien 18.-22.9.2019 teemana on "Kiitollisuus" 

Yhteyspäivien teemaksi valittiin tänä vuonna, ”kiitollisuus”. Teemaa käsitellään seurapuheissa ja raamattuluennoilla, tapahtuman puhujavieraana on tällä kertaa, Suomen Vapaakirkon Kirkkokunnanjohtaja Hannu Vuorinen. Musiikkivieraana ovat, Kristiina Brask ja Kuopion Alavan srk. kirkkokuoro. 

Torstai 19.9.

Yhteyspäivien avajaiset pidetään ensimmäistä kertaa Varpaisjärvellä torstaina, 19.9. klo 18. Avaussanat lausuu Yhteys-pv. toimikunnan pj. Tuomo Lahtinen. Päivien yhteistä teemaa ”kiitollisuutta”, valottaa Metropoli Arseni. Väliajan jälkeen jatketaan seuroilla, jossa puhuvat: khra. Timo Vainikainen, Terho Halmemies ja Pekka Tikkanen. Musiikista vastaavat: Anna-Kaisa Tolvanen ja Sirpa Halmemies.  

Perjantai 20.9.

Yhteyspäivät jatkuvat perjantaina, 20.9. klo 18 Lapinlahden helluntaiseurakunnassa Hannu Vuorisen luennolla. Kahvitauon jälkeen pidetään seurat, nuoret kokoontuvat omaan iltaansa. 

Lauantai 21.9.

Lauantaina, 21.9. aloitettaan aamukahvilla klo 9.30, jonka jälkeen kuullaan Hannu Vuorisen Raamatunopetusta klo 10, lounaan jälkeen, klo 12.30 kuulemme tositapahtumiin perustuvan selviytymistarinan Siilinjärveltä, Eila ja Pauli Kärki kertovat mitä heidän elämässään tapahtui reilu vuosi sitten. Vankilapastori Jouko Koistinen on myös mukana tilaisuudessa.  

Lauantaina pidetään myös ort. kirkossa, klo 15 alkava Kiitos-Akatistos, jonka jälkeen kuljetaan yhteisessä ristisaatossa ort. kirkolta Lapinlahden evl. kirkkoon.  

Yhteyspäivien perinteisessä kirkkokonsertissa Lapinlahden kirkossa, klo 17 esiintyvät gospellaulajana tunnettu Kristiina Brask ja vuoden.2018 kirkkomusiikkiryhmäksi valittu Kuopion Alavan kirkkokuoro, jota johtaa kanttori Ossi Jauhiainen. Ilta jatkuu kevyellä iltabrunssilla ja musiikin ja runon -ilta, joka toteutetaan paikalisin voimin.  

Sunnuntai 22.9.

Yhteyspäivien viimeinen päivä sunnuntai, 22.9. alkaa Lapinlahden kirkossa, klo 10 yhteiskristillisellä sanajumalanpalveluksella, palveluksessa puhuvat järj. srk. pastorit ja liturgina toimii khra. Lauri Jäntti ja kanttorina Heini Heide. Päivä jatkuu lounaalla srk. talolla, jonka jälkeen pidetään seurat, klo 12. Yhteyspäivät päätetään Sanan ja Rukouksen iltaan klo 18 jossa mukana on mm. evankelista ja Yhteyspäivien äitihahmona tunnettu Helvi Lahtinen. 

 

Puhujavieraana Hannu Vuorinen 

Yhteyspäivien puhujavieras, Hannu Vuorinen, on toiminut Suomen Vapaakirkon kirkkokunnan johtajana, v.2009 lähtien. Sitä ennen Vuorinen on toiminut srk-työssä Turussa v.1981-2008. Hannu Vuorisella on Vapaakirkon pastorin tutkinto ja hän opiskellut myös Yhdysvalloissa ja toiminut siirtolaistyössä Kanadassa. Vuorinen asuu Raisiossa ja perheeseen kuuluu vaimon Marjon lisäksi kaksi aikuista tytärtä ja yksi lapsenlapsi. 

Hannu Vuorinen tunnetaan Raamatun opettajana maltillisena johtajana. Vuorinen korostaa Jumalan sanan arvovaltaa ja merkitystä kaikille kristityille kuuluipa hän mihin kirkko/seurakuntaan tahansa. Hän haluaa korostaa myös kristittyjen yhteyttä yli seurakuntarajojen. 
 
Yhteyspäivät:  
Yhteyspäivät alkoivat v. 2004. Yhteyspäiviin tuli yhden vuoden katko, v.2012, jolloin pidettiin Uusheräyksen valtakunnalliset Kesäseurat Lapinlahdella. Yhteyspäivät kokoavat yhteen kristittyjä eri kirkkokunnista ja ev.lut. herätysliikkeistä. Tavoitteena on kasvaa Kristuksen tuntemisessa ja oppia kunnioittamaan toinen toistamme.   

Yhteyspäivien järjestäjinä toimivat Lapinlahden ev.lut. srk, Lapinlahden helluntai-srk., Iisalmen ortodoksinen srk., sekä Iisalmen Vapaa-srk., Uusheräyksen, Herättäjäyhdistyksen, Kansanlähetyksen, Kansan Raamattuseuran ja Suomen Raamattuopiston edustajia. Yhteyspäivien tilaisuuksien yhteydessä on mahdollisuus henkilökohtaiseen sielunhoitoon ja esirukoukseen. 

Lisätietoja antavat: Tuomo Lahtinen, 040 5835 271, kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 5021 439, pastori Teuvo Tikkanen, 040 5051 139  
 
Yhteyspäivien ohjelma näet tästä
 

6.9.2019 16.55