Uutiset

Uutislistaukseen

Alapitkän kirkon uusi alttaritaulu siunataan käyttöön 7.6.2020

Lapinlahtelaissyntyinen kuvataitelija Saara Kiuru on lahjoittanut Lapinlahden seurakunnalla “Herra on minun Paimeneni” -maalauksen. Teos siunataan Alapitkän kirkon uudeksi alttaritauluksi 7.6.2020 olevassa messussa. 

Maalaus, jossa Jeesus pitää sylissään karitsaa.

Kuvataitelija Saara Kiuru halusi olla mukana jakamassa hyvää ja tuomassa lohtua maalauksen kautta koronakevääseen. Hän laati Facebookiin julkaisun, jossa hän kertoi haluavansa lahjoittaa “Herra on minun Paimeneni” -teoksensa kirkkoon tai johonkin muuhun seurakunnan tilaan. Ihmiset saivat ehdottaa Kiurulle minne hän teoksensa lahjoittaisi. Ehdotusten joukosta nousi esille Lapinlahden seurakunta. 

Kiuru teki maalauksen jo vuonna 2011 taidekilpailuun. Yleensä taitelijat tekevät kilpailuihin luonnoksen, mutta tällä kertaa Kiuru tekikin valmiin maalauksen. Tuosta lähtien teos on etsinyt omaa paikkaansa ja nyt taideteos päätyy Alapitkän kirkon uudeksi alttaritauluksi.  

- Olen todella otettu ja kiitollinen, että teokseni päätyy Alapitkän kirkon alttaritauluksi, Kiuru kommentoi. 

Kiurun mukaan hänelle on tärkeää teoksessa, että katsoja voi aistia turvallisuuden tunteen.  

- Jeesuksen alempi käsi on kubistinen, vähän iso ja kömpelökin, mutta se kuvaa sitä voimaa millä Kristus kantaa meitä. Ylempi käsi taas kuvaa rakastavaa lempeän hellää kosketusta omiaan kohtaan, Kiuru kertoo teoksestaan. 

Lapinlahden seurakunnassa taidelahjoituksen mahdollisuudesta kuuli ensimmäisenä seurakuntapastori Ville Hassinen. Taideteokselle pohdittiin useampaakin paikkaa, mutta lopulta päädyttiin Alapitkän kirkkoon. Seurakunnalla taidelahjoitukset eivät ole jokapäiväisiä.  

- Taidelahjoitukset ovat seurakunnalle harvinaisia, kertoo Lapinlahden seurakunnan seurakuntapastori Ville Hassinen. 

Hassinen muistelee, että hänen uransa aikana on vain yhden kerran aikaisemmin seurakunta saanut taidelahjoituksen. 

Uusi alttaritaulu siunataan käyttöön Alapitkän kirkossa sunnuntaina 7.6. kello 13 olevassa messussa. Poikkeusaikana turvavälin (1-2 m) mahdollistamiseksi kirkkoon mahtuu yhteensä 35 henkilöä. Tilaisuutta voi seurata myös Lapinlahden seurakunnan YouTube –kanavalta. 

2020-05-27 14:06:12.0