Uutiset

Uutislistaukseen

Mikkelinpäivä 2018.jpg

Mikkelinpäivä on omistettu lapsille ja enkeleille

26.9.2018 15.35

Tulevana sunnuntaina 30.9. vietetään lapsille ja enkeleille omistettua juhlapyhää.

Mikkelinpäivän keskushahmo on ollut 400-luvulta lähtien arkkienkeli Mikael, jonka kutsumus oli lasten puolustaminen. Myöhemmin päivästä on tullut kaikkien enkeleiden päivä, jolloin mietitään heidän merkitystä ja tehtäviään. Kristillisessä ajattelussa enkelit ovat Jumalan sanansaattajia, jotka suojelevat ja opastavat ihmisiä.
 

Jumalanpalvelukset koko perheelle
 
Mikkelinpäivä kutsuu viettämään pyhää jumalanpalveluksiin koko perheellä. Päivä tuo mukavan mahdollisuuden viettää aikaa myös kummilapsen kanssa. Päivän yksi keskeinen teema on lapsen usko. Monet seurakunnat järjestävät perhejumalanpalveluksia, joissa lapset huomioidaan erityisellä tavalla.
 
Lapinlahdella vietetään mikkelinpäivää osana YhteyspäiviäLinkki avautuu uudessa välilehdessä. Yhteiskristillinen perhekirkko alkaa klo 11 Lapinlahden ev.lut. kirkossa, jossa saarnan pitää ortodoksien Isä Otto Laukkarinen. Mukana ovat myös muusikkoevankelista Samu Saarinen ja helluntaiseurakunnan varkkabändi. Kirkon jälkeen seurakuntatalolla on tarjolla lounas vapaaehtoisella maksulla.
 
Lisätietoja: Lapinlahden seurakunta, kirkkoherra Lauri Jäntti, 040 5021 439, lauri.jantti@evl.fi